luni, 6 octombrie 2008

IPhone vs Samsung i900 Omnia vs HTC Diamond

HTC Diamond s-a nascut pentru a fi un rival IPhone. Tousi, Samsung i900 Omnia se apropie mai tare de IPhone, asemanarea dintre cele doua terminale, Omnia si IPhone, fiind mult mai mare.

Samsung a decis ca data de lansare a modelului Samsung i900 Omnia sa coincida cu lansarea modelului 3G de la Iphone, astfel ca acest lucru dovedeste ca intentia vadita a coreenilor a fost acela de a creea un concurent ptr IPhone.

Orice review care se respecta incepe cu specificarea dimeniunilor telefonului in cauza astfel ca vom spune si noi ca HTC Diamond masora 102 x 51 x 11,5 mm si cantareste 110 grame, adica un terminal mult mai compact decat Samsung Omnia care masoara 112 x 56,9 x 12,5 mm si cantareste 122 de grame. IPhone vine cu 115.5 x 62.1 x 12.3 mm si 133 g, ceea ce il face ca a fi cel mai greu dintre cele 3 terminale.

Ecranele celor doua telefoane sunt ambele sensibile la atingere, dar bineinteles, intre Omnia si Diamond exista diferente. HTC-ul are un ecran de 2,8 inch cu 65.000 de culori si rezolutie de 480 x 640 pixeli. Pe de alta parte, Samsung-ul are un ecran mai mare, de 3,2 inch, cu 256.000 de culori, dar o rezolutie mai mica, adica de 240 x 400 pixeli.

In ce priveste ecranul IPhone, acesta este de tipul touchscreen, 16M culori, 320 x 480 pixeli, 3.5 inchi.

D-pad-ul celor doi rivali este si el diferit. Samsung Omnia are un D-pad format din 3 butoane fizice, pe cand HTC Diamond are 5 butoane fizice. Din pacate pentru HTC Diamond , butonul de navigare are functii destul de limitate. Utilizatorul poate sa-l foloseasca pentru navigat meniul de imagini sau internetul, adica functii de zoom in si out, e-mail-uri si mesagerie pentru marirea scrisului, iar in player-ul muzical, butonul are functii de fast-forward si rewind. IPhone se bazeaza pe Interfata multitouch, butoanele fizice fiind aproape inexistente.

La capitolul hardware HTC Diamond se bazeaza pe un Qualcomm MSM7201A de 528 MHz, iar Omnia pe un Marvell PXA312 de 624MHz, ceea ce teoretic ne spune faptul ca modelul de la Samsung ar trebui sa fie ceva mai rapid decat cel de la HTC. IPhone se bazeaza pe un procesor made by Apple, si un sistem de operare MacOS bine pus la punct.

Din punctul de vedere al bateriei, din pacate nici unul dintre aceaste doua telefoane nu execeleaza, insa in urma unor teste direct comparative intre cele trei telefoane, modelul de la Samsung pare sa fie ceva mai bine dotat la acest capitol, desi nici acesta nu a reusit sa reziste mai mult decat o zi si jumatate.

In ce privesc camerele VGA cu care sunt dotate aceste 2 telefoane, HTC Diamond are obiectiv foto de 3,2 megapixeli cu autofocus si capabilitati de captare video. Rezolutia maxima de captare imagini este de 2048 x 1536 pixeli. Samsung Omnia vine cu o camera foto de 5 megapixeli cu autofocus, flash, tehnologia de detectare a fetei si zambetului, stabilizator de imagine si capabilitati de captare video. Rezolutia maxima de captare imagini a lui Samsung Omnia este de 2592 x 1944 pixeli.
IPhone are o camera cu rezolutie foto de 1600x1200 pixeli, senzor 2 MP si zoom digital, ceea ce il face ca a fi cel mai slab dintre competitori la acest capitol!

In final alegerea revine fiecarui consumator in parte, deoarece ambele telefoane sunt un varf de tehnologie, intrecandu-se in dotari care mai de care mai interesante.

Ptr oricare dintre aceste 2 telefoane ati optat, va pot spune ca le puteti achizitiona online de la onestop.ro.

Articol publicat ptr concursul Superblog 2008.

Ii multumesc ptr ajutorul oferit la scrierea acestui articol, tatalui meu!

2 comentarii:

Anonim spunea...

chiar era sa-mi cumpar un Omnia zilele trecute. dar m-am calmat

Anonim spunea...

mi-am cumparat un omnia de vreo 2 luni si sunt super multumit de el :X ... bateria la inceput ma tinea putin dar apoi mi-a dovetid ca ma inselam si a inceput sa tina chiar si 6 zile cu ajutorul unor smecherii pe care leam invatat de la alti posesori de omnia daca doreste cineva vreo un sfat despre tel uitati id meu sniperx_bogdan